16. oktober 2024
Prædiken

Prædiken: Det er smukt at være tæt på Jesus, det giver mening at følge Ham.

Vito Gilberto Vinciguerra er konst. sognepræst  for menighederne i Nykøbing F., Maribo og Nakskov │ Foto: Kuno Arnkilde

Lyt til prædiken:

KATOLSK LIV deltog under højmessen i Sankt Birgitta Kirke i Maribo den 2. søndag i fasten.

Vito Gilberto Vinciguerra er konstitueret sognepræst for menighederne i Nykøbing Falster, Maribo og Nakskov. Medlem af den kirkelige domstol. Han fejrede messen i en meget velbesøgt kirke i Mariagade og hans prædiken tog udgangspunkt i dagens evangeligetekst: Forklarelsen på bjerget.

TEKSTER: 1. læsning: 1 Mos 22,1-2.9a. 10-13.15-18 │ 2. læsning: Rom 8,31b-34 │ Evangelie: Mark 9,2-10

På Forklarelsens Bjerg oplevede disciplene, at fortid, nutid og evighed smeltede sammen, og at det er Jesus, som gør alting nyt. Maleri af Carl Bloch (1834-1890)

Forklarelsen på bjerget (Mark 9,2-10)

Seks dage efter tog Jesus Peter og Jakob og Johannes med sig og førte dem op på et højt bjerg, hvor de var helt alene. Og han blev forvandlet for øjnene af dem, og hans klæder blev skinnende hvide, meget hvidere, end nogen på jorden kan blege dem. Og Elias kom til syne for dem sammen med Moses, og de talte med Jesus. Så udbrød Peter og sagde til Jesus: »Rabbi, det er godt, at vi er her. Lad os bygge tre hytter, én til dig og én til Moses og én til Elias.« Han vidste nemlig ikke, hvad han skulle sige, for de var helt forfærdede. Så kom der en sky, som overskyggede dem, og der lød en røst fra skyen: »Det er min elskede søn. Hør ham!« Og da de så sig omkring, kunne de pludselig kun se Jesus alene hos sig.

Mens de gik ned fra bjerget, forbød han dem at fortælle nogen, hvad de havde set, før Menneskesønnen var opstået fra de døde. De tog det ord til sig og talte med hinanden om, hvad det ville sige at opstå fra de død