16. oktober 2024
Anmeldelse │ Omtale

Bibelen i ord og billeder

Ny bog af Lisbeth Smedegaard Andersen

Christian Lemmertz: Horror vacui. 1987

Pressemeddelse:

Tid og evighed, fortælling og kunst: Her er bogen, der forener vores største fortællinger med den store danske kunst.

Bibelen i ord og billeder er en overdådig coffee table book, en moderne kunstbibel, der samler to centrale spor i dansk kulturliv: Bibelhistorien og kunsten. Men her skabes nye betydninger, når kunsten og fortællingerne belyser hinanden på nye og ofte overraskende måder gennem forfatterens valg og sammenstillinger.

Mere end 80 højdepunkter fra Bibelen bliver parret med toppen af dansk kunst. Tekstudvalget er præsenteret kronologisk for at give en fornemmelse af sammenhængen i Bibelens store historie – fra de berømte ord om altings begyndelse, over konger og profeter til Jesus’ lignelser og visionen for en ny jord.

Udvalg af værker er sket med fokus på nyere og helt aktuel kunst. Fra Anna Syberg og Vilhelm Hammershøi, over Asger Jorn, Kirsten Justesen, Christian Lemmerz, Mie Mørkeberg, John Kørner og mange flere.

KATOLSK LIV har sendt værket videre til anmeldelse.

Vidste du dette?

Kom og vær med til at fejre Lisbeth Smedegaard Andersens nye, smukke bog, ”Bibelen i ord og billeder". Alle er velkomne, ingen tilmelding.

Tid og evighed, fortælling og kunst: ”Bibelen i ord og billeder” er en moderne kunstbibel, der forener de største fortællinger med den store danske kunst.

Til receptionen vil Lisbeth Smedegaard Andersen fortælle om sit arbejde med at udvælge bibeltekster og kunstværker, og Holmens Kirkes organist og kantor, Jakob Lorentzen, vil spille for, når vi sammen synger nogle af Lisbeths salmer.

Arrangementet foregår i Holmens Kirke den 29. februar kl. 16.00-17.30 i et af Holmens Kirkes smukke lokaler. Indgang til receptionen skal ske gennem Tordenskjoldsgården, Holmens Kanal. S

Læs mere på Facebook - HER

 

Lisbeth Smedegaard Andersen, født 1934, er forfatter, salmedigter, teolog og kunsthistoriker med et stort og anerkendt forfatterskab bag sig.

Senest har hun modtaget Kristeligt Dagblads Pris 2023. Forfatter til den anmelderroste og populære ”Bibelens kvinder”.

Udkommer 29. februar 2024 på Bibelselskabets Forlag

256 sider Format: 220 x 280 Indbundet med foliepræg

Gennemillustreret ISBN: 978-87-7232-307-7

Vejl. udsalgspris 399,95 kr.