To grundlæggende krav, katolikker skal opfylde for at modtage den hellige kommunion

Tilbedelse af det hellige sakramente. | Sidney de Almeida/Shutterstock

Af CNA Staff, Washington, D.C., 22. Maj 2022
Oversat af Birgit Bidstrup Jørgensen

DEN KATOLSKE KIRKE har syv sakramenter, og blandt disse skiller eukaristien sig ud. Skt. Thomas Aquinas kaldte eukaristien for "sakramenternes sakramente".

Eukaristien er Jesu Kristi virkelige tilstedeværelse med krop, blod, sjæl og guddommelighed i skikkelse af brød og vin. Eukaristien omtales også som "den hellige kommunion".

"Kommunion" kommer fra det latinske communio, som betyder "at være i forening med." Ifølge Den Katolske Kirkes Katekismus (KKK) bruger Kirken denne betegnelse om eukaristien "fordi det er ved dette sakramente, vi forenes med Kristus, som gør os delagtige i sit Legeme og sit Blod for at danne ét Legeme" (KKK 1331).

Kirken lærer, at enhver, der modtager Jesus i eukaristien, også modtager "pantet på herligheden hos Ham" (KKK 1419). Katekismen siger, at deltagelse i eukaristien "forener os med Hans hjerte, styrker vore kræfter på vor pilgrimsvandring gennem livet, får os til at længes efter det evige liv og forener os allerede nu med den himmelske Kirke, med den hellige Jomfru Maria og alle helgen” (KKK 1419).


Ups! ... videre som abonnent, med sikker betaling


DEN HURTIGE MÅDE

Du kan blive abonnent på KATOLSK LIV for kun 20 kr.
Betal med betalingskort og få adgang med det samme.

KLIK HER 


FAKTURA

Hvis du ikke vil benytte betalingskort, kan du vælge at downloade en faktura og betale ved en bankoverførsel.

1. Opret dit abonnement

2. Vælg "Send faktura"

3. Log ind og hent din faktura med betalingsoplysninger.

4. Når vi har registreret din betaling, åbner vi dit abonnement.Undtagelsesvis modtager vi betaling med MobilePay. Betalingsmetoden er dyr som "erhverv" og derfor bruger vi undtagelsesvis en privat konto [Kuno Arnkilde] indtil økonomien i medieprojektet kan bære. KATOLSK LIV overfører herefter beløbet til foreningens bankkonto i Danske Bank via en mellemregning.

Gør det samme som "FAKTURA", men overfør beløbet til MobilePay 23 44 81 55 - Husk at oplyse fakturanummer, så opretter vi dit abonnement hurtigt.


TELEFON & MAIL

Kan du slet ikke bruge nogle af ovenstående betalinger - så ring til 23 44 81 55 eller skriv til info@katolskliv.dk - så finder vi en løsning.

Ring i tidsrummet 7-21 alle ugens dage.


%d bloggers like this: