Caritas Danmark med i bestyrelse for Europa

Generalsekretær for Caritas Danmark Maria Hammershøy (th) er i disse dage i Grækenland, hvor hun netop er blevet valgt ind i bestyrelsen for Caritas Europa. Her ses hun sammen med generalsekretær for Caritas Ukraine Tetiana Stawnychy, der har overtaget posten som Vice-President for Caritas Europa.

Tillykke til Maria og Tetiana!

Om Caritas

Caritas Danmark er Den katolske Kirkes humanitære hjælpeorganisation. Organisationen blev grundlagt i 1947 og er én af Danmarks ældste nødhjælpsorganisationer.

Med 162 medlemsorganisationer er Caritas Internationalis en af de største aktører i verden inden for nødhjælps- og udviklingsarbejde. Med afsæt i den katolske tro, er Caritas kirkens hjælpende hånd – der rækker ud mod fattige, sårbare og ekskluderede, uden hensyn til etnicitet eller religion, for at fremme en verden, der er baseret på retfærdighed og næstekærlighed.

Netværket hjælper på verdensplan mennesker i 200 lande og territorier. Sammen uddanner Caritas skolebørn, kæmper for kvinders rettigheder, sikrer udviklingen af et bæredygtigt miljø og behandler HIV/AIDS-ofre.

Caritas-netværket søger indflydelse på allerhøjeste politiske niveau, og har tæt samarbejde med FN-systemet. Det sikrer verdens fattigste en stemme ved magthavernes bord.

 

%d bloggers like this: