Relativismens diktatur og Kirkens rolle

Af Janne Haaland Matlary
Professor i international politik ved universitetet i Oslo.

Fra USA kommer tankegods som nu er blevet "mainstream" med krav om "de-kolonisering" af pensum og af historien, "strukturel racisme" som diagnose på vore samfund, politisk korrekthed eller professionel død ved at professorer, journalister og virksomhedsledere, som ikke følger de nye dogmer, bliver jaget fra jobbet, ofte af chefer, som ikke tør lægge sig ud med den nye intolerance fra dem som mener sig krænket. Forfatteren J.K. Rowling blev boykottet da hun påpegede at der findes mænd og kvinder. Statuer nedrives af en fanatisk pøbel - selv Churchill står for skud.

Er køn en konstruktion?

Sider ved den kollektive anti-racisme har lighedspunkter med en anden farlig ideologi som har stor indflydelse, ligeledes med ideer fra USA og som spredes over hele den vestlige verden: Påstanden om at køn er konstrueret. Således at det biologiske køn ikke længere betyder noget. Vi ser det i "transaktivisternes" krav om at "han" og "hun" ikke længere skal anvendes, bare "hen". Feminister som kræver kvindekvoter angribes for a krænke dem som fremmer selvkonstruede køn. Disse ideer som man skulle tro var en "rand-ideologi" for de virkelig få, er nu så vigtig, også i Norge, at man kan skifte køn på grund af subjektiv opfattelse af en selv. Implikationerne af dette er enorme for et barns ret til at have en mor og far, for uden mand og kvinde, to køn som får børn sammen, er mor og far afviklet som begreber.


Kom videre som abonnent - med sikker betaling.


DEN HURTIGE MÅDE

Du kan blive abonnent på KATOLSK LIV for kun 50 kr.
Betal med kredit- eller betalingskort og få adgang med det samme.

KLIK HER 


Hvis du ikke vil benytte kredit- eller betalingskort, kan du vælge at betale med Mobilepay.
Når vi har registreret din betaling, åbner vi dit abonnement.

235 639

Husk at oplyse fakturanummer

KLIK HER