16. oktober 2024
Under redigering ...

Caritas Danmark i samarbejde med Vor Frue Kloster

Moder Ana Maria Cabral og generalsekretær i Caritas Danmark Maria Krabbe Hammershøy

Siden 2016 har Vor Frue Kloster hvert år støttet Caritas Danmark med et generøst beløb. På baggrund af donationerne har den katolske nødhjælpsorganisation kunne styrke og udbygge sine aktiviteter i Danmark. Nu går samarbejdet ind i en ny fase.

PRESSEMEDDELSE 4. JANUAR 2023

Det er ikke kun ude i verden, at Caritas Danmark gør en forskel for de mest sårbare. Den katolske nødhjælpsorganisation har i løbet af de seneste år oprustet på det nationale område for at række en hånd til dem, der har det sværest herhjemme. Det har blandt andet været muligt takket være nonnerne på Vor Frue Kloster, der hvert år siden 2016 trofast har doneret massiv finansiel støtte til Caritas Danmark øremærket netop arbejdet i Danmark.

”Vi er taknemmelige for den opbakning, som nonnerne på Vor Frue Kloster har vist os. Der er sket utroligt meget siden 2016, og den udvikling ville være utænkelig uden deres gavmildhed og entusiasme,” fortæller Maria Krabbe Hammershøy, generalsekretær i Caritas Danmark.

”Vi er glade for at kunne medvirke til den konkrete styrkelse af Kirkens karitative arbejde. Det varmer mit hjerte at se, at hjælpen når ud, og jeg er meget fortrøstningsfuld på vegne af det videre samarbejde,” siger moder Ana Maria Cabral, priorinde for Benediktinerinderne på Vor Frue Kloster.

Listen over Caritas’ nationale aktiviteter er omfattende og tæller blandt andet ensomhedsbekæmpende indsatser, rådgivningstilbud og konsultationer på Caritas’ lægeklinik, der åbnede i efteråret 2021. Det nyeste skud på stammen er pastor Ballins migranthus, der siden november har stået klar til at hjælpe de migrantarbejdere, der på den ene eller den anden måde står uden for systemet.

”Vi forsøger at udfylde huller i den sociale indsats – dér, hvor der ikke er andre aktører. Der er mange mennesker, der ikke har noget sted at gå hen, når det hele brænder på, og som nemt kan føle sig meget alene, fordi de befinder sig i velfærdsstatens periferi. Det er dem, vi gør det for,” forklarer Maria Krabbe Hammershøy.

Kontakt: kommunikationskoordinator Peter Christian Rude på pcr@caritas.dk / 31 33 62 29 Caritas Danmark er en del af Den katolske Kirkes humanitære hjælpeorganisation. Organisationen er én af Danmarks ældste nødhjælpsorganisationer. Vi arbejder ud fra et kristent menneskesyn uden hensyn til politisk eller religiøst tilhørsforhold eller etnicitet. Vi er en del af det verdensomspændende Caritas-netværk med flere end 160 nationale Caritas-organisationer. Se mere på caritas.dk.