I Kirken fandt jeg hjem

Fra venstreorienteret rebel over New Age til katolsk fromheds- og ordensliv. Folkeskolelærer Reidun Fynø har trådt "bumpy road" før hun fandt fred og fællesskab i Den katolske Kirke.

I dag tager hun ansvar i Kirken ved at koordinere undervisningen af konvertitter for menigheden ved Vor Frue Kirke i Århus. Hun fungerer som lektor under messerne og vasker og stryger de klædestykker som præsten bruger til kalken under nadveren.

Som 33-årig blev Reidun Fynø uddannet folkeskolelærer i en tid hvor det var svært at få arbejde. Gik arbejdsløs en årrække og fik endelig job som redaktør på forlaget Gallo. I slutningen af sit arbejdsliv havde hun sit eget hjemmeservicefirma hvor hun i fire år vedligeholdt 15 haver i Silkeborgområdet, inden hun sluttede arbejdslivet med sit ønskejob som fodplejer og zoneterapeut.

Under en længere sygeperiode og efter en hofteoperation besluttede hun sig til at genoptræne for bl.a. at vandre Caminoen i Nordspanien, dengang det endnu ikke var populært, og det blev en beslutning der ændrede hendes liv.

Hun bor sammen med Erik, sin mand gennem 35 år, i et rækkehus i Brabrand få kilometer uden for Århus, hvor KATOLSK LIV har mødt hende til en videosamtale om hendes bemærkelsesværdige vandring som den fremgår af bogen "Hjem - 20 beretninger om at blive katolik", der udkom på Katolsk Forlag i august.

Du kan også se videoen på YouTube

%d bloggers like this: