Jeg holder mest af hverdagen

I denne videosamtale mellem den katolske biskop Czeslaw Kozon og KATOLSK LIV kommer vi vidt omkring. Vi taler om indvandring, hvilket job biskop Czeslaw Kozon ville vælge hvis han skulle begynde forfra. Vi får talt om ensomhed der kan opstå ved et liv i cølibat og hvordan personangreb påvirker biskoppen.

Vi får også talt om hvordan det er en biskops opgave at samle de forskellige retninger som et katolsk trosliv kan tage, og vi får talt om den splittelse der truer Den katolske Kirke og om loyalitet overfor biskop og pave.

Biskop Czeslaw fortæller om han er traditionalist eller liberal, og vi kommer selvfølgelig også ind på de mange misbrugssager i Den katolske Kirke og om hvor vidt homoseksualitet blandt katolske præster har spillet en rolle.

Vi taler om seksuel afholdenhed, om tidsånd og om den vigtige kobling mellem pave Paul VI rundskrivelse "Humanae Vitae" og Johannes Paul II foredragsrække "Kroppens teologi".

Faktisk kalder biskop Czeslaw rundskrivelsen "Humanae Vitae" for profetisk, men lydoptagelsen svigtede på dette tidspunkt. Dog lykkedes det KATOLSK LIV at få biskoppen til nogenlunde at gentage sit bemærkelsesværdige udsagn, da mikrofonen havde fået nye batterier...

Der sker en del i denne videosamtale mellem biskop Czeslaw Kozon og KATOLSK LIV.

Hvis du har svært ved at streame videoen kan du også tilgå den på YouTube

 

%d bloggers like this: