Begivenheder

Den Nordiske valfart til Lourdes 2022

Privatfoto 2008

I perioden 25. juli til 1. august afholder de nordiske katolske bispedømmer fælles valfart til Lourdes.

Diakon David Noval vil deltage i valfarten, sammen med bl.a. biskop Czeslaw Kozon, og den permanente diakon vil skyde nogle film og procedere et par interviews. Dem glæder vi os til at vise på KATOLSK LIV.

Lourdes er en by og kommune i Hautes-Pyrénées departementet i Occitanie regionen i det sydvestlige Frankrig.

Indtil vinteren 1858 var Lourdes en upåagtet lille by ved foden af de franske Pyrenæer-bjerge. Men så skete noget skelsættende. Den kun 14-årige Bernadette Soubirous så ved flere lejligheder i perioden februar til juli 1858 jomfru Maria åbenbare sig i Massabielle-grotten, der dengang lå i udkanten af byen.

I dag er grotten byens absolutte centrum for de mange millioner pilgrimme, der årligt besøger Lourdes.

 

Læs mere på lourdesvalfart.dk