KATOLSK TV: Stella Maris – Havets Stjerne

DEN KATOLSKE ORGANISATION STELLA MARIS (Havets Stjerne) er aktør i mere end 300 havne over hele verden, hvor den har til hensigt at hjælpe søens folk på en lang række områder.

Havet er den farligste arbejdsplads i verden. Der er forholdsmæssigt flere dødsulykker på skibe end på land. Mange sømænd kommer fra fattige kår i fattige lande. De er nødt til at arbejde, til tider under slavelignende forhold, på skibene for at kunne sikre mad til deres familier og skolegang til deres børn. I månedsvis er skibene både hjem og arbejdsplads for sømændene, og det er ikke kun de usikre arbejdsforhold, der er stressende. Isolationen, ensomheden og savnet til familien derhjemme er ofte det største psykiske pres.

Den katolske organisation Stella Maris (Havets stjerne) tjener sømænd fra hele verden med praktisk hjælp, psykisk omsorg, støtte og rådgivning.

KATOLSK TV har, sammen med diakon David Noval og biskop Czeslaw Kozon, produceret en 40 minutter udsendelse om Stella Maris. Vi kigger ned i Vordingborg havn, ind Sankt Birgitta kirke i Maribo, ved tunnelbyggeret på Fehmern og foran Nordre Toldbod over for verdens største containerrederi A.P. Møller Mærsk.

Udsendelsen er planlagt som optakt til "Havets dag" som hvert år fejres i alle katolske menigheder den 1. søndag i oktober. I år som afslutningen på 100-året for STELLA MARIS oprettelse.

“Gennem jeres tjeneste hjælper I disse mennesker med at få deres værdighed tilbage. Med omsorg og diskretion giver I dem en mulighed for at åbne deres hjerter.”

Pave Frans om Stella Maris’ sømandspræster og frivillige.

”Det er hårdt nok i sig selv at være væk fra sin familie i så lang tid uden også at skulle have andre alvorlige bekymringer. Nu ved vi, at vi kan klare resten af turen, og vi vil aldrig glemme vores stop i Skotland og den hjertevarme og gavmildhed som Stella Maris har vist os”

Filippinsk sømand, som fik varmt tøj af Stella Maris, da han lå i havn i Skotland.

%d bloggers like this: