Katolsk PodCast

650 års dagen for Den hellige Birgitta

P. Finn Arvé │ Foto: Kuno Arnkilde

I år 2023 er det 650-året for Birgitta af Vadstenas død. Man regner helgeners dato efter deres dødsdato, fra den dag, de dør og går til Gud.

Jesus havde kaldet Birgitta til Pilgrimsvandring til Det Hellige Land, hvor hun havde en vision af Jesu fødsel i Betlehem og af hans død på Golgata i Jerusalem. På vejen hjem til sit hus i Rom blev Birgitta syg og hun døde kort efter sin hjemkomst 70 år gammel under morgenmessen den 23. juli 1373.

Aftenen før den 23. juli i år, var 18 mennesker forsamlet i Birgittinerindernes kloster i Maribo for at høre p. Finn Arvé fortælle om Den hellige Birgitta.

Optagelsen er redigeret af diakon David Noval og udgivet af KATOLSK LIV │ EWTN Danmark.

 

Habitaculum Mariae – Birgittinerindernes kloster i Maribo

På Maribos byvåben byder Den hellige Birgitta velkommen, fordi Maribo er navnet på det Birgittinerindekloster – Habitaculum Mariae – som byen voksede op omkring i middelalderen.

Det nye kloster hedder som det gamle: Habitaculum Mariae, Marias Bolig. Det ligger kun 10 minutters gang fra ruinerne af det gamle nonnekloster og fra den oprindelige klosterkirke, som nu er Maribo Domkirke. Klosteret ligger ned til Maribo Søndersø med mulighed for lange ture i naturen. Birgittinerinderne tager imod alle, der har behov for ro og hvile.

Den hellige Birgitta af Sverige (1303-1373)

Den hellige Birgitta af Sverige (1303-1373) har skabt den klosterregel, som søstrene i Maribo og mange andre brigidinesøstre lever efter rundt om i verden. Klosterreglen vejleder personer, der søger Gud i et religiøst fællesskab, til et liv i lovprisning af Gud i taknemmelighed for alle hans gode gerninger. Det var også målet for Birgittas eget liv.

Læs mere om klosteret i  Maribo – HER

Du kan være med til at holde liv i det frivillige projekt KATOLSK LIV, som er uden betalingsmure og annoncer. Et projekt der vil ud til hele Danmark - uden for megen støj.

Vælg et årsabonnenemt på
200 kr. - 500 kr. eller 1.000 kr.

Læs mere om abonnement - HER

Er du ikke til abonnement, kan du
overføre et beløb på MobilePay 235 629

Læs om formålet med KATOLSK LIV - HER