PortrætterStreamingØkumeni

Kaldet til kærlighed

KATOLSK LIV har været i Aarhus og talt med journalist, forfatter og foredragsholder Malene Fenger-Grøndahl om hendes kommende bogudgivelse "Kaldet til kærlighed - en bog om  katolsk ordens- og klosterliv i dag" - men vi talte også om meget andet.

Hun fortæller om arbejdet med bogen. Hendes interesse for mellemøstlig kultur og mødet mellem islam og kristendom. Hun fortæller om sin egen vandring fra ikke-religiøs, til folkekirketroende og hendes konvertering til katolsk kristendom.

Hun fortæller om arbejdet med bogen. Hendes interesse for mellemøstlig kultur og mødet mellem islam og kristendom. Hun fortæller om sin egen vandring fra ikke-religiøs, til folkekirketroende og hendes konvertering til katolsk kristendom.

Se og hør videosamtale med Malene Fenger-Grøndahl:


Bogen: Kaldet til kærlighed

- en bog om  katolsk ordens- og klosterliv i dag

Hvordan kan danske kvinder og mænd fravælge ægteskab, familieliv og karriere for at vie deres liv til Gud og leve resten af deres liv i kyskhed, fattigdom og lydighed? Findes der en særlig frihed i det katolske ordensliv og bag klostrets mure?

I denne bog fortæller 17 katolske ordensfolk – munke, nonner, brødre og søstre samt enkelte lægfolk – deres personlige kalds- og livshistorier og giver svar på ovenstående spørgsmål. Bogen giver indblik i nutidigt ordens- og klosterliv i Danmark, Tyskland, Frankrig og Italien og indeholder desuden et indledende afsnit om det gudviede liv historisk og i dag. Bogens livshistorier er genkendelige og inspirerende, fordi de handler om kærlighed – og om at turde træffe et valg.

Hans Jensen fra TEAM Katolsk Liv anmelder bogen senere i september.


Malene Fenger-Grøndahl er journalist, forfatter og foredragsholder og er som voksen konverteret til katolicismen. Hun har skrevet og bidraget til en række bøger for både børn og voksne om emner som flygtninge, etniske minoriteter og kristendom, bl.a. Søg Gud –Sankt Joseph Søstrene og deres retrætecenter Stella Matutina (Katolsk Forlag, 2021). Hun arbejder bl.a. for Kristeligt Dagblad og DR P1.


Katolsk Forlag
Malene Fenger-Grøndahl: Kaldet til kærlighed – en bog om katolsk ordens- og klosterliv i dag
ISBN 978-87-92501-52-3
626 sider, helbind, illustreret
Pris: kr. 295, udkommer 7. september 2022