WHO vil afskaffe tidsgrænser for aborter

Foster 16-17 uger

WHO vurderer i en ny vejledning, at der ikke er noget sundhedsfagligt forkert i at foretage en abort gennem hele graviditeten.

Forældet, at forældrene ikke bestemmer

I Sverige er grænsen for fri abort på 14 uger, og i Tyskland er den 18 uger. Derfor bør vi følge anbefalingen fra WHO og hæve grænsen markant herhjemme, lyder det fra Øjvind Lidegaard.

Står det til ham, skal det ske ved enten at sætte grænsen på 22 uger, hvor fosteret har udviklet hjerneaktivitet, eller ved at fjerne grænsen helt:

- Jeg har det synspunkt, fordi efter 12 uger, så er det i Danmark et samråd, der skal give tilladelse til aborten. Samrådet består af en gynækolog, en psykiater og en socialrådgiver, og de tre mennesker er så den besluttende myndighed, om et par skal have lov at afbryde en graviditet med et uønsket afkom.

Læs hele artiklen på Danmarks Radio


18-22 uger

18 uger

Der bliver mindre og mindre plads i livmoderen.

Moderen kan nu ikke røre sig, uden at barnet registrerer det. Det falder i søvn, når det bliver vugget af hendes bevægelser, og vågner, når hun er i ro.

Det bliver skræmt af pludselige lyde.

Moderen mærker når barnet bevæger sig. Nogle børn er rolige i mors liv, mens andre er livlige og sparker, f.eks. når moderen ikke bevæger sig.

22 uger er barnet 30 cm

Kilde: Respekt for menneskeliv