I gamle dage kyssede vi pavens fødder

Pastor Lars Messerschmidt prædiker på Vor Frue Kloster

Med udgangspunkt i Det Gamle Testamente prædiker p. Lars Messerschmidt om Ezekiels 3. vission, denne gang om sig selv, hvor han "så Gud". Gud giver Ezkiel en vision om at templet skal genopbygges i Jerusalem, ikke bare for Israel, men for hele verden. Og spørgsmålet: Er Jerusalem i dag det religiøse centrum for hele verden? - Hør hvad p. Lars Messerschmidt svarer.

Han fortsætter med at prædike; at vi i den grad har "importeret" den jødiske titulering i den kristne tro. Jesus siger, at hvis ikke kristne passer på, så vil vi falde tilbage til den samme forkerte holdning som jøderne. Dvs. vi skubber Gud væk til fordel for det menneskelige.

P. Lars Messerschmidt plejer altid at ende sine prædikener med at spørge: Er det aktuelt for Kirken i dag? - Problemet er, at Gud for mange kristne er anonym. Det er bedre at fokusere på hans "repræsentanter". Vi fokusere på "de hellige" i stedet for på Gud selv, på Jesus selv. Det er en indbygget problemstilling, dengang og nu - og vil også være det i morgen.

I skal betragte hinanden som brødre og søstre. Der er ingen som har et "æresniveau" højere. I er en familie på lige fod. Ligegyldigt hvilken tjeneste I udfører i Kirken. Det er den åndelige kamp i vore dage; at få det kristne fællesskab til at fungere, hvor vi alle i princippet er lige. Systemet har overtaget som på Jesu tid, og det er problemet i dag.

De mennesker der har en tjeneste skal passe på ikke at kravle op ad stigen og ophøje sig selv. Mange personer i hierarkiet er nået derop, både fordi de har ambitioner, men også fordi folk har skubbet dem derop.

I gamle dage kyssede vi pavens fødder - det er dét som skete hos jøderne, og det er dét som Jesus advarer om.


Læsning: Ezek 43,1-7a. │ Evangeliet: Matt. 23,1-12


Lyt til hele prædikenen:


Kom videre som abonnent - med sikker betaling.


DEN HURTIGE MÅDE

Du kan blive abonnent på KATOLSK LIV for kun 50 kr.
Betal med kredit- eller betalingskort og få adgang med det samme.

KLIK HER 


Hvis du ikke vil benytte kredit- eller betalingskort, kan du vælge at betale med Mobilepay.
Når vi har registreret din betaling, åbner vi dit abonnement.

235 639

Husk at oplyse fakturanummer

KLIK HER