16. oktober 2024

Pave emeritus, Benedikt XVI’s tilstand er forværret

Onsdag, den 28. december 2022

Under den ugentlige audiens, onsdag, med pave Frans i Vatikanet, udtalte lederen af Vatikanets pressekontor, Matteo Bruni, som svar på spørgsmål fra journalister, følgende:

"Med hensyn til sundhedstilstanden for pave emeritus Benedikt, for hvem pave Frans bad for ved slutningen af den almindelige audiens denne morgen, kan jeg bekræfte, at der de sidste par timer er sket en forværring på grund af aldring. Situationen er i øjeblikket under kontrol, konstant fulgt af lægerne. Ved afslutningen af audiensen tog pave Frans til Mater Ecclesiae-klosteret for at besøge Benedikt. Sammen med ham beder vi for pave, emeritus Benedikt XVI."

En bøn for pave emeritus Benedikt XVI sundhed

Lad os bede.

Almægtige og evige Gud,
Du er den evige sundhed for
dem, der tror på dig.

Hør vores bønner for din syge tjener Benedikt


Seneste nyt:

Torsdag, den 29 december 2022:

Som svar på spørgsmål fra journalister udtalte lederen for Den Hellige Stols pressekontor, Matteo Bruni, følgende: "Paven emeritus formåede at hvile godt i aftes, han er fuldstændig klar i hovedet og opmærksom og i dag, selvom hans tilstand stadig er alvorligt, er situationen i øjeblikket stabil. Pave Frans fornyer sin invitation til at bede for ham og ledsage ham i disse vanskelige timer."


Fredag, den 30.december 2022:

Som svar på spørgsmål fra journalister udtalte lederen for Den Hellige Stols pressekontor, Matteo Bruni, følgende: "I aftes hvilede pave emeritus godt. I går eftermiddags deltog han også i fejringen af ​​den hellige messe på sit værelse . I den nuværende situation er tilstanden stabil".


Lørdag, den 31. december 2022

Benedikt XVI døde den 31.12.2022 kl. 9:34 i en alder af 95 år. Han afsluttede dermed et betydningsfuldt liv som en Kirkens mand, der kaldte sig selv en ydmyg arbejder i Herrens vingård.

Meddelelsen om hans død blev bekendtgjort den 31.12. 2022 "Bollettino - Sala Stampa Della Santa Sede"

Født som Joseph Aloisius Ratzinger, og efter årtiers tjeneste for Den katolske Kirke som teolog, præfekt for troslærekongregationen og kardinal, blev han valgt til pave i april 2005, idet han tog navnet Benedikt XVI. Joseph Ratzinger var en af den hellige pave Johannes Paul II's nærmeste samarbejdspartnere, og efterfulgte ham som pave.