Valfart til Øm – søndag, den 12. juni

Anna Bohn Smitshuysen fra Kolding menighed var med på valfarten, og foruden fotos har hun også, på venlig forespørgelse, sendt denne reportage:

VALFARTSVANDRING fra Ømborgen igennem skov og mark og tilbedelse på plænen foran kirken; herefter var der folkeligt samvær, mulighed for skriftemål i kirken, biskoppens møde og fællesfoto af "årets" 1. kommunikanter. I  år var der 30  1. kommunikanterne (!) der fik lov til at sidde foran alteret under eftermiddagens højmesse. De modtager normalt kommunion af biskoppen, men da han var ramt af corona, havde han sendt sin vikar Niels Engelbrecht.

Til vandringen talte vi 400 troende og til messen estimerede vi 600 troende. Humøret var højt og vejret fint undtaget lidt regn i vandringens start.

Alt i alt en dejlig festlig og andagtsfyldt søndag, hvor alt lykkedes fint. Det skal ingen hemmelighed være at uden hjælp fra dels Martin og Estrid Ryum, som tog sig af sakristi, præster og ministranter, ville messen med de mange præster og troende, ikke kunne være afholdt tilfredsstillende.

Også en stor tak til de fremmødte unge fra DUK! Det frivillige arbejdsteam, under ledelse af Erik Smitshuysen, manglede flere stærke arme til forarbejdet lørdag og efterfølgende oprydning - kom frit frem hvis Valfart til Øm skal fortsætte som i år!