Begivenheder

Sankt Andreas Kirke fylder 150 år

Dette er Guds hus og himlens port


KATOLSK LIV │ EWTN Danmark har mødt historiker Sebastian Olden-Jørgensen i den katolske kirke Sankt Andreas i Ordrup, nord for København. Det har vi gjort, fordi menigheden den 25. maj kan fejrer 150 års jubilæum for kirkens opførelse. Festlighederne afvikles dog først dagen efter fredag, den 26. maj, og du er inviteret. Se nedenfor.

Først fortæller Sebastian om kirkens historie, bl.a. hvordan Berlingske Tidende indirekte var med til at fremskaffe den nødvendige kapital ved en kvinde der konverterede til katolsk tro. Om en knoglesplint der måske er fra apostlen Andreas, og da vi satte os ned, fortalte Sebastian videre om dominikanernes hærværk af kirkerummet og om restaureringen i 00'erne.

Vi får fortalt om den kulturelle katolske elite i begyndelsen af forrige århundrede og får et bud på hvorfor man ikke på samme måde kan tale om en kulturel katolsk elite i dag, samt et bud på hvad vi som katolsk bispedømme bør gøre for at styrke sammenholdet i Kirken.


Du er også velkommen

Fredag den 26. maj
Sankt Andreas Kirke
150 års jubilæum

kl. 17:00 Pontifikalmesse i Sankt Andreas Kirke

kl. 18:00 Reception, taler og bogudgivelse i
Sankt Joseph Søstrenes skoles gymnastiksal

SANKT ANDREAS KIRKE
Kollegievej 2, 2920 Charlottenlund


Du kan være med til at gøre KATOLSK LIV til en relevant del af danske medier. Skabe balance i et medielandskab, hvor formidling af religiøs tro, liv og overbevisning er udfordret.

Hjælp os med at holde projektet fri af annnoncer og betalingsmure; så når vi også dem af os der ikke kender til katolsk tro, liv og overbevisning.


10 minutter med Gud

Se også gudstjeneste med diakon Kaare Nielsen fra Sankt Andreas Kirke - HER