Dét vi gør for vore medmennesker, gør vi for Dig

Omkring 200 lægfolk, ordensfolk, præster, ambassadør og biskop deltog i festmesse og efterfølgende reception, da hjælpeorganisationen Caritas Danmark fejrede 75 års jubilæumsfest i Jesu Hjerte Kirke og tilstødende menighedslokaler torsdag, den 10. november.

Overskriften på indslaget er fra festmessens forbønner: Det vi gør for vore medmennesker, gør vi for Dig.

KATOLSK LIV var inviteret og vi bringer video, tekst, foto og lyd i den kommende weekend.

Video: Festmesse i Jesus Hjerte Kirke i København


Tale biskop Czeslaw Kozon

I denne tale som biskop Czeslaw holdt ved den efterfølgende reception kommer der en reaktion fra gæsterne, da biskoppen sagde "Jeg skal ikke gentage alt, hvad jeg sagde i kirken. men ..." - Der blev uro i salen og biskoppen udbrød: Hva' ska' det sige ... til stor moro for de forsamlede, inklusiv biskop Czeslaw.


Tale formand for bestyrelsen Christa Bonde

I sin tale fortæller formand for bestyrelsen, Christa Bonde, bl.a. om et nyt center som Caritas Danmark åbner den 1. januar 2023


Tale generalsekretær Maria Krabbe Hammershøj

Generalsekretær Maria Hammershøj fortæller i sin tale om en ny bogudgivelse fra Caritas Danmark. Her sammen med den polske ambassadør i Danmark, Antoni Falkowski.


Fotogalleri

 

75 år i tjenesten for næsten

Generalsekretær for Caritas Danmark, Maria Hammershøj

DER ER 350.000 MENNESKER I DANMARK som kommer fra udlandet, og som er her for at arbejde. Nogle kalder dem international arbejdskraft, udenlandsk arbejdskraft eller migrantarbejdere. Disse mennesker er med til at få vores samfund til at fungere. Vi ville ikke ha' en metro, hvis ikke der var kommet arbejdere herop for at bygge den. Vi får heller ikke en Femern-forbindelse på dansk arbejdskraft. Hele Nordhavnen i København, hele vor turistindustri og meget andet. Det er folk der kommer fra udlandet og med 350.000 ansættelser, er der en del som går skævt. Det er ikke alle arbejdsgivere der er lige pålidelige.

Mange kommer fra Øst- eller Sydeuropa, Latinamerika eller Filippinerne, som er store katolske lande, hvor de kender hjælpeorganisationen Caritas. Det er Caritas Danmark de opsøger når tingene går galt, og hele Danmarks befolkning har glæde at det arbejde, som den udenlandske arbejdskraft udfører.

Se video med Maria Hammershøj