Jeg tror

Jeg tror

KATOLSK LIV har aftalt med forfatter, cand. mag. Torben Riis, at anvende uddrag af hæftet “Jeg tror – din bog om at være katolik”. Hæftet er udkommet på Katolsk Forlag.

For ikke så mange år siden gjorde biskopperne det, når de firmede, at de gav hver firmand et klap på kinden – en slags symbolsk lussing. Det var ikke ment som en straf, men som en besked til firmanden om, at nu var han eller hun en rigtig voksen katolik, der skulle gå ud i verden og slås for troen og tage de øretæver, det nu engang fører med sig.

Lussingen er afskaffet, men budskabet er stadig lige aktuelt. Det er nemlig en udfordring at være katolik i vore dage. Derfor er det vigtigt, at alle katolikker kender deres tro og er i stand til at fortælle andre om den – både for deres egen og de andres skyld.

Hvad tror jeg?

Kan man – kort og præcist – sige, hvad vi som katolikker tror på? Det kan man. Det er f.eks. det, vi gør under søndagsmessen, når vi lige efter præstens prædiken siger trosbekendelsen – enten i den lange eller den korte udgave. Du kan se dem begge to på denne side.

Prøv at læse dem igennem. Noget af det, der står, vil du sikkert kunne nikke genkendende til. Men hvis du ikke synes, det siger dig ret meget, er det i grunden ikke så mærkeligt. Tekster som disse to er – ligesom de fleste computermanualer – mest egnede til at fortælle os det, vi egentlig godt ved i forvejen, men bare lige trænger til at blive mindet om. Men kender man ikke alle fagudtrykkene, skal man have hjælp til at komme videre.