Veje at leve

Indblik i Kloster Münsterschwarzach i Tyskland

Denne video giver et indblik i klosteret Münsterschwarzach. Vi følger tre personer og deres syn på tilknytningen til klosteret uden at være munke.

Hvad er det der gør klosteret i Münsterschwarzach så unikt? Hvordan er det at bo med og i et kloster? Hvordan kan man opleve stedets ånd, uden at være munk selv? Filmen "Wege zum Leben" viser tre personer, tre perspektiver og giver en fin indsigt i klosterlivet.

Et kamerahold fik lov til at følge tre mennesker og deres tilknytning til klosteret Münsterschwarzach; alle tre tæt knyttet til klosteret på deres helt egen måde.

Gymnasieelev Makaya

Gymnasieelev Makaya

Studenten Makaya fortæller om skolelivet på klosterets "Egbert Gymnasium" og vi hører om hendes tro og bønsliv da hun tænder et stearinlys i klosterkirken.

Klostergæst Irene

Klostergæst Irene

Iren er en af de mange klostergæster, der hvert år søger et frirum i klosteret. Også for gæster begynder dagen med tidebøn kl. 5.00 om morgenen. Lyt og se hvordan Irene henter kræfter i klosteret til sin hverdag.

Lærlingen Mussi

Lærlingen Mussi

Endelig møder vi Mussi. Den unge mand kom som flygtning fra Eritrea til Münsterschwarzach. Her er han i lære på elektronikværkstedet under vejledning Br. Patricks.

Munkene

Et interview med munkene afslutter skildringen af klosteret og på denne måde fremkommer et mangefacetteret billede af sameksistensen i Kloster Münsterschwarzach. Samspillet mellem besøgende, studerende, personalet og frem for alt munkene.

Støt klosteret

Videoen er en produktion fra
Abtei Münsterschwarzach
Schweinfurter Str. 40
97359 Schwarzach am Main

Link til:

Gaveshop

Køb DVD'en: Wege zum Leben

 

%d bloggers like this: