Den livslange glæde

En decemberdag i 2006 tog Kuno Arnkilde sin Olympus WS-812 diktérmaskine med på færgen fra Helsingør til Helsingborg for besøge forfatter, præst og katolsk munk Wilfrid Stinissen, O.C.D. som fyldte 80 år måneden efter. Vi vidste ikke hvad vi skulle tale om, men udgangspunktet blev nok bogen "Den livslange glæde" af Henri J. M. Nouwen.

Nouwen blev en dag spurgt af sin unge ven Fred, en sekulariseret jøde og intellektuel journalist: "Hvorfor skriver du ikke noget om det åndelig liv for mig og mine venner?". Henri Nouwen skrev bogen som kom til at handle om at være den elskede, at blive den elskede og at leve som den elskede.

Wilfrid Stinissen åbnede klosterets dør i Norraby og tog imod med den venlighed og imødekommenhed som - ja, tusind mennesker kender ham for og vi gik straks i gang med vores samtale.

Optagelsen fra 2006 var aldrig tænkt med henblik på udgivelse, mere som et arbejdsredskab, og det bærer lydoptagelsen præg af. På "Alle Helgens Dag" dukkede den op på et gammelt harddrive, men det er lykkedes at optimere lyden til en fin gengivelse. Samtalen varer fem kvarter og efter redigering bliver der vel en time tilbage som PodCast og det glæder vi os til at præsentere engang i den kommende måned på KATOLSK LIV - en julegave til dig...

Wilfrid Stinissen døde den 30. november 2013.

%d bloggers like this: