En katolsk skole i Danmark

Skoleleder Søren Blinkenberg

Der findes 22 katolske skoler i Danmark og for 22 år siden fejrede én af skolerne 100 års jubilæum: Sankt Annæ Skole på Amager i København.

Der er flere områder der er karakteristiske for katolske skoler i Danmark og på Sankt Annæ Skole vil KATOLSK LIV gerne vide hvorfor de erfarer den store søgning, med årelange ventelister, og vi vil gerne tale om det høje faglige niveau, udvikling af elevernes kreative evner og den demokratiske bevidsthed og praksis, og vi har det fra "hestens mund". To afgangselever, Katrine og Camilla, skrev i jubilæumsbogen fra 1997 følgende:

Amagers bedste skole

"At være elev på Sankt Annæ Skole er en evig udfordring for alle. Selv for de allermindste klasser er hverdagen præget af det høje niveau, der eksisterer på skolen. Selvom der bliver lagt stor vægt på det boglige, giver undervisningen alligevel plads til, at eleverne kan udvikle deres kreative evner.

Skolens katolske baggrund bevirker desuden, at eleverne er mere afklarede om deres forhold til kirken og er mere bevidste om verden omkring dem. Lærerne er fagligt dygtige og er altid klar til at komme med et godt råd eller en hjælpende hånd, hvis der er problemer fagligt eller socialt.

Som to elever fra en afgangsklasse føler vi, at vores år på Sankt Annæ Skole er en god ballast, før vi skal ud og skabe vores egne liv. Derfor vil vi godt sige tak for de år, vi fik på Sankt Annæ Skole og huske dem med stor glæde.

Til lykke til Amagers bedste skole."

Katrine Rose og Camilla Sylvest Larsen 9.b

Videosamtalen med skoleinspektør Søren Blinkenberg (billedet) finder sted i midten af november og KATOLSK LIV er også inviteret indenfor til en demokratisk begivenhed; elevrådet på skolen skal have debat om planlægning af den nye skolegård. Vi taler også med 2-3 lærere om kvaliteter på Sankt Annæ Skole og vi taler med 2-3 elever om hvad der er fedt og mindre fedt på skolen.

Videoen forventes udgivet i uge 47.

%d bloggers like this: