To søstre på Vor Frue Kloster: Han er din brudgom

KATOLSK LIV har aftalt en videosamtale med søster Gertrud (tv) og søster Vitoria (th) som bor på Vor Frue Kloster i Høsterkøb. Et benediktinerkloster midt i det smukke nordsjællandske landskab og hvortil der den 26. maj er den traditionelle årlige "Valfart til Åsebakken" for katolikker og andre der vil deltage. En valfart gennem Rude skov og en festlig dag på klosterets arealer som benediktinerinderne har inviteret til.

KATOLSK LIV har endnu ikke emnerne klar til samtalen,  men vil nok spørge sr. Gertrud om hendes lange liv på klosteret. Hvornår og hvorfor hun valgte at gå i kloster. Fællesskabet, kærligheden til Kristus og lignende.

Søster Vitoria kommer fra Brasilien, og repræsenterer den nye generation i det smukke benediktinerkloster. Hun er enke og da vi lavede aftalen fortalte hun en bevægende historie fra sit liv om hvordan hun kom til den overbevisning at hun skulle vie sit liv til Kristus. Den virkelighed er også blevet arbejdstitlen - Han er din brudgom - til en videosamtale som KATOLSK LIV glæder sig ekstra meget til at formidle engang hen under sommeren.

Tak til søstrene og priorinde Ana Maria Cabral for jeres imødekommenhed.

Bemærk: Aftalen om en videosamtale er helt tilbage fra maj 2019, men sr. Vitoria har været på et længere familiebesøg i sit hjemland. Hun er netop, 29 november,  vendt tilbage til Vor Frue Kloster, forøvrigt sammen med endnu en ny medsøster i klosteret,  og KATOLSK LIV vil nu aftale et nyt tidspunkt for en videosamtale.

%d bloggers like this: