Trosbekendelsen i slowmotion

Martin Kochanski - forfatter til appen Universalis

KOMMER SNART │ Universalis er en af verdens mest udbredte apps som anvendes til at bede Kirkens Tidebøn. Det begyndte som en hobby, fortæller dens skaber Martin Kochanski, inden det pludselig tog fart og blev mere eller mindre hans fuldtidsarbejde.

Kochanski er en eklektisk skaber: med en MA i matematik og filosofi på sit CV, er han bedst kendt for Universalis. Han har dog også to bøger bag sig. Den første, The Snow Cow (2009), er en samling spøgelseshistorier, der foregår i skisportssteder, oprindeligt og legende designet til at skræmme sin mor, som var bange for køer, siger han.

Den anden, The Creed in Slow Motion, er nyere, udgivet i juni 2022. Sammensat af korte, men kødfulde refleksioner, tager den tålmodigt læseren med på en rejse gennem den nikænske trosbekendelse, den store erklæring om kristen tro gennem tiderne.

KATOLSK LIV arbejder på et indlæg om Martin Kochanski og "Trosbekendelsen i slowmotion"