Kirken i det 3. årtusinde

ABONNEMENT - Videosamtalen med den tidligere vikar for biskoppen i Den katolske Kirke i Danmark, præst Lars Messerschmidt, varer 1 time, og det er ikke ét minut for meget med en af vor tids betydelige kristne teologer.

Vi hører ham omtale paveembedet som den største anstødssten for Kirkens enhed, at Den katolske Kirke aldrig har været mere topstyret og at Kirken i det 3. årtusinde skal struktureres nedefra.

Er organiseringen af Kirken, gennem historien, et udtryk for Helligåndens indflydelse, eller er det et udtryk for vor sunde fornuft, kultur, civilisationer og politik. Er det Kristus og Helligånden der har magten i Kirken? - og KATOLSK LIV spørger om det ikke er at give Helligånden for meget magt.

Vi hører om Kirken som organisation eller organisme, og vi spørger ind til om det er et flertal blandt kirkefolket der skal bestemme Kirkens Lære.

Vi hører om lokalkirker som det nye fænomen, det nye begreb, og vil gerne have svar på, om det store ansvar kan forvaltes af et kirkefolk med en lille tro. Hvortil p. Messerschmidt prompte svarer "Men hvordan pokker skal den blive større, hvis de ikke får et ansvar? - Pointen er, at troen er blevet lille fordi kirkefolket er blevet passive. Gudsfolket har ikke noget reelt ansvar og myndighed".

Og vi får en holdning til cølibatet som er introduceret forkert; for kan Kirken pålægge en person cølibat. Er det ikke at gribe ind i Guds orden - og vi kommer meget, meget  længere omkring i de 60 minutter samtalen varer, som slutter med at KATOLSK LIV spørger den tidligere generalvikar, hvor han henter modet fra til at give udtryk for sine radikale holdninger.

Læs også skrifter af p. Lars Messerschmidt - HER

Se og hør videosamtalen:


Kom videre som abonnent - med sikker betaling.


DEN HURTIGE MÅDE

Du kan blive abonnent på KATOLSK LIV for kun 50 kr.
Betal med kredit- eller betalingskort og få adgang med det samme.

KLIK HER 


Hvis du ikke vil benytte kredit- eller betalingskort, kan du vælge at betale med Mobilepay.
Når vi har registreret din betaling, åbner vi dit abonnement.

235 639

Husk at oplyse fakturanummer

KLIK HER