Den djævelske kraft findes

Denne video, med den evangelisk-lutherske sognepræst Sørine Gotfredsen, handler om hvordan kimen til den rene ondskab findes i os alle og hvordan den kan udvikle sig i fuld flor ved figurer som den norske massemorder Anders Breivik og Adolf Hitler.

Den handler også om hvorfor det moderne menneske ryster på hovedet eller fniser når talen er om Djævelen. Sørine Gotfredsen giver et bud på hvorfor Djævelen er blevet skubbet ud i periferien og hvorfor den alligevel har forrang i den lutherske teologi. Hvorfor medlemmer af Folkekirken, til forskel fra katolske kristne, indleder sin trosbekendelse med en forsagelse af Djævelen.

Med baggrund i hendes bogudgivelse fra 2017 "Fri os fra det onde" forklarer hun, blandt meget andet, hvorfor mange menigheder ikke engang under en dåbshandling kan samle sig.

Hun giver sit bud på hvorfor "det onde" er mere end en diffus kraft, og at hun i sit eget liv har erfaret at "det onde" er en personlig kraft med intention. Den onde kraft vil noget med mennesket. Hun kalder også "det onde" for en "modsigelse mod det guddommelige", og giver udtryk for hvorfor hun som den middelalderlige Martin Luther ikke kan have samme tilgang til Djævelen - fordi hun er et moderne menneske.

Hun insisterer på troen; "at onde kræfter er på færde", men at samtalen går i stykker hvis vi begynder at hævde at Djævelen er forklaringen på alle mulige fænomener.

Moderniteten har fjernet den direkte omtale af "det onde" fordi vi gerne vil forklare negative kræfter i mennesket på psykologisk og mere rationel vis og vi lever i en tid hvor menneskets egen tiltro til at kortlægge verden og forklare vores natur er dominerende.

Hun sætter ord på en ny tids fangenskab. Et andet fangenskab end det Martin Luther gjorde op med i sin afvisning af gerningsretfærdighed der dominerede Den katolske Kirke i middelalderen.

... og meget andet i denne én time lange samtalevideo på KATOLSK LIV om Djævelen. En samtale optaget i sognelokalerne tæt på Jesuskirken i Valby den sidste dag i februar 2019.

Se video:


Kom videre som abonnent - med sikker betaling.


DEN HURTIGE MÅDE

Du kan blive abonnent på KATOLSK LIV for kun 50 kr.
Betal med kredit- eller betalingskort og få adgang med det samme.

KLIK HER 


Hvis du ikke vil benytte kredit- eller betalingskort, kan du vælge at betale med Mobilepay.
Når vi har registreret din betaling, åbner vi dit abonnement.

235 639

Husk at oplyse fakturanummer

KLIK HER