Vaticano 13. marts


Den Hellige Stols nationaldag i EXPO Dubai

Den Hellige Stol, verdens mindste suveræne nation, er vært for en pavillon på globalt plan på verdensudstillingen Expo 2020, der blev udskudt på grund af COVID.

Udstillingen afholdes i Dubai med temaet "Forbinde sjæle, Skabe fremtiden".


9-årsdagen for valget af pave Frans

Det var en overraskelse for mange, da Jorge Bergoglio trådte ud på Peterskirkens balkon den 13. marts 2013. Det var ikke kun hans fornavn og tøjet der var ændret. Som pave Frans ville han fremover sidde på St. Peters stol og lede Kirken.

Det unikke ved hans fremtræden var, at der samtidigt var en anden person der bar den hvide cassock (præstekjole) som symbol på Petersembedet. Pave Benedikt XVI havde trukket sig som pave den 28. februar 2013 og kunne i TV se hans efterfølger dukke op for første gang på Logia (balkonen i Petersbygningen facade).


Pave Frans: Den Hellige Stol vil gøre alt for fred

Under søndagens "Angelus", sagde Pave Franst: "Den Hellige Stol er parat til at gøre alt for at stille sig i fredens tjeneste." Den Hellige Fader krævede, at der blev etableret humanitære korridorer for de ukrainske flygtninge og kaldte krigen for "krigsgalskab".


Kardinal Woelki tilbyder paven sin afsked

 

Kardinal Rainer Maria Woelki har tilbudt pave Frans sin afgang som ærkebiskop af Köln.
I sit pastorale fastebrev den 2. marts forklarer kardinal Woelki, at hans beslutning udviklede sig under den fem måneder lange sabbat, som han afbrød askeonsdag. I brevet reflekterede han over sine handlinger og situationen i ærkebispedømmet Köln, og skrev, at han er "mentalt og fysisk udmattet".


Vatikanet opfordrer ordensfolk til at bede for fred

Vatikanets kongregation for religiøse ordener har opfordret alle mænd og kvinder i indviet liv til at bede for fred i Ukraine. I et brev bliver de forskellige ordenssamfund bedt om "uophørlig bøn" og "handlinger for fred".


Pave Frans besøger Congo og Sydsudan

Vatikanet meddeler, at pave Frans vil besøge Den Demokratiske Republik Congo og Sydsudan i juli. Ifølge den hellige stols pressekontor vil paven besøge de afrikanske lande fra den 2. til den 7. juli "på invitation af de respektive statsoverhoveder og biskopper." Pave Frans bliver den første pave, der besøger Sydsudan.


Nye helgenkåringer

Pave Frans vil kanonisere fader Titus Brandsma, den salige Maria Rivier og den salige Maria af Jesus i maj 2022. Dette blev besluttet af konsistoriet ledet af pave Frans.


"St. Francis Xavier - Til jordens ende”

St. Francis Xavier kommer til live i et nyt EWTN Dokudrama "St. Francis Xavier - To the End of the Earth". Forevisningen markerer det fjerde århundrede for kanoniseringen af ​​de to store jesuiter-venner: St. Francis Xavier og St. Ignatius af Loyola.


Vandreture i Rom under fasten

Når du besøger de tidlige kirker i Rom, går du i de tidlige kristnes fodspor. Mellem bygningerne i det antikke Rom valfartede kristne på vej til til martyrgrave, allerede før kristendommen blev lovlig.

I det 4. århundrede, blev der bygget kirker for at markere disse steder og en tradition begyndte hvor man valgte at besøge en kirke på hver eneste fastedag.

Den nøjagtige rækkefølge af kirkerne blev derefter kodificeret af pave Gregor den Store i det syvende århundrede.