Vaticano 6. marts


Fred i Ukraine

ASKEONSDAG begyndte med en verdensomspændende dag i bøn og faste for fred i Ukraine. Den Hellige Fader har gentagne gange opfordret til fred, og for første gang brugte han ukrainske og russiske sprog i sine opslag på Instagram og Twitter. Den 25. februar brød pave Frans den diplomatiske protokol og tog til den russiske ambassade ved Den Hellige Stol, hvor han overbragte sine bekymringer over krigen.


Kirkens kvindelige Lærere

Vatikanets pavelige universitet i Rom markerer den internationale kvindedag den 8. marts med en kongres om "Kvindelige Lærere i Kirken og Europas beskytterinder".


Pave Frans aflyser pastoralt besøg i Firenze

Pave Frans har aflyst sin rejse til Firenze, der var planlagt til søndag den 27. februar. Årsagen var akutte smerter i knæet og lægens ordination om "længere hvile". Det internationale forum for biskopper og borgmestre fandt dog sted i Firenze under temaet "Middelhavet, fredens grænse".


"C9" diskuterede kvinders rolle i Kirken

"C9", Rådet af kardinaler, grundlagt af pave Frans, mødtes i sidste uge for at diskutere en rapport, der fremhævede kvinders rolle i Kirken.


Pave Frans udgav sit fastebudskab

Torsdag udgav pave Frans sit fastebudskab for i år. Den Hellige Fader anbefaler at bruge fastetiden til at gøre godt og i stigende grad opgive distraktioner, såsom smartphones.


Pave Frans lancerer ny katekese om "alderdom"

Pave Frans har lanceret en ny katekeseserie om alderdom. Paven iværksatte det under onsdagens ordinære audiens i Rom, hvor han talte om "tidens nåde og pagten mellem generationer."


Den første station: Kirken St. Sabina

Den romerske pilgrimsrejse i fastetiden eller "Kirker af stationer" er en gammel tradition, som involverer besøg og bøn i forskellige kirker hver dag i fastetiden.

Denne tradition går tilbage til den tidlige kirke, hvor de troende plejede at besøge hinanden og gå fra hjem til hjem. Det udviklede sig over tid, og ruten blev også ændret. At besøge basilikaen Santa Sabina som den første stationskirke er dog forblevet den samme.


Tre Pieta’er af ​​Michelangelo

For første gang i historien er de tre versioner af Pietaen af ​​Michelangelo samlet under samme tag. Den 23. februar blev Vatikanets Pieta og Rondanini Pieta transporteret til Firenze for at blive forenet til Bandinis Pieta, permanent udstillet på Museo dell'Opera del Duomo i den toscanske hovedstad.