Vaticano 30. januar 2022

Intro

Pave Frans beder for kristen enhed gennem en uge der var dedikeret økumeniske bestræbelser. Opdag hvorfor kristnes enhed er nødvendig og erfare, hvad den katolske holdning er til denne enhed.

Deltag i den anden udgave af "Roman Nights" under temaet "Instrument of Peace" og rejs til den pavelige Maria-helligdom i Pompeji, hvor kunst og tro mødes.

Dette og meget mere på Vaticano!


Benedikt XVI og kardinal Marx begik fejl

PAVE EMERITUS Benedikt XVI og kardinal Marx begik fejl ifølge en ny rapport om overgreb i ærkebispedømmet München og Freising.

Den 20. januar blev der offentliggjort en ny rapport om seksuelle overgreb i Kirken. Det næsten 2000 sider lange dokument samler påståede forbrydelser begået i ærkebispedømmet München, Tyskland mellem 1945 og 2019.

Dokumentet gennemgår i detaljer forskellige ærkebiskoppers ledelse og vejledning i denne periode. Blandt dem er pave emeritus Benedikt XVI, som ledede ærkebispedømmet München og Freising fra 1977 til 1982.


Salesisk karisme i dag

Den 31. januar markeres festdagen for de unges helgen og grundlæggeren af den salesiske menighed - St. John Bosco.

I Rom har Vaticano talt med efterfølgeren til St. John Bosco, fader Ángel Fernández Artime, for at høre mere om den arv, som denne italienske helgen efterlod til den universelle kirke.

 


Korte nyheder på Vaticano

  • Pave Frans sender finansiel bistand til Filippinerne, Hviderusland og Polen
  • Pave Frans mødes med forældre, der mistede begge døtre ved en ulykke
  • World Watch List præsentation i Rom (læs mere om World Watch List: https://www.worldwatchmonitor.org/what-is-world-watch-list/)
  • Kirkens nye læge
  • Audiens med Bygningskonstruktørernes Landsforening
  • Plenarmødet i Troslærekongregationen
  • Paven fejrede Guds Ords Søndag

Er kristen enhed afgørende?

Rundt om i verden er der mange forskellige kristne trosretninger. Katolicismen er den største, hvor andre store kirkesamfund er ortodokse, anglikanske, lutherske. Ugen før festen for ”St. Pauls omvendelse” samles kristne til en uges bøn for at bede for enhed.

I Rom forestod pave Frans en økumeniske vesper ved basilikaen ”St. Paul Uden For Murene” for at afslutte bedeugen.

Vaticanos korrespondent Colm Flynn fulgte begivenheden, og havde fokus på nødvendigheden af kristen enhed og hvad der er katolsk synspunkt på de økumeniske bestræbelser.


Fredens instrument

EWTN Vatikanet Bureau var vært for sin 2. "Roman Night" den 20. januar i Palazzo Cardinale Cesi, et palads bygget i det 15. århundrede og et indbydende hjem for pilgrimme, der ønsker at opleve Roms historie og skønhed.

På grund af de stigende positive COVID-19-tilfælde blev begivenheden afholdt online og opnåede 16.000 besøg på 4 fire forskellige sociale medieplatforme.

Temaet for paneldebatten var inspireret af pave Frans' budskab på Verdensfredens dag, der blev fejret nytårsdag.


Pavelig Maria helligdom i Pompeji

I mere end halvdelen af sin historie tilbad folket i det antikke Rom et pantheon af mytologiske guder, og ofrede til enhver hedensk guddom som de lystede, og accepterede guder fra alle kulturer og hjørner af imperiet uden frygt for at fornærme deres egne.

Den tidlige kristendom var anderledes end næsten alle andre religioner. Som troende tilhængere af Jesus Kristus nægtede de at tilbede falske guder og blev følgelig marginaliseret og forfulgt for deres tro i de første tre hundrede år af Kirkens eksistens.

Rom i dag er en by med ruiner fra sin hedenske fortid og smukke basilikaer i sin kristne nutid, og det samme gælder i hele Italien, især: Pompeji.

Anthony Johnson fra EWTN er rejst til Pompeji for besøge pilgrimsmålet og fortæller om den gamle og moderne forbindelse.


Nr. 508 │ Udgivelse 30.01.2022 │ Produktion afsluttet 23.01.2022│ Christian Unity Essential & Salesian Charism Today │