Optakt til Familiernes Verdensmøde i Rom

VATICANO giver bud på nogle af de lande, som pave Frans kan besøge i år, herunder Kasakhstan, og vi ser på hvordan de seneste uroligheder kan påvirke en potentiel pavelig rejse.

Familiernes Verdensmøde afholdes i Rom denne sommer; få opdateringer om hvordan familier kan deltage midt i pandemien.

Og vær med, når VATICANO rejser til den italienske by Amalfi - apostlen Andreas by.


Mulige rejsemål for pave Frans i 2022

På trods af pandemien og vanskelighederne med at rejse, besøgte den pave Frans fem lande sidste år, og i år forventes situationen at være den samme på grund af Omicron-varianten.

Imidlertid rapporterede Catholic News Agency (CNA), at paven potentielt vil rejse til flere steder, som han har udtrykt interesse for. Her er fem steder, som paven måske vil besøge i 2022: Canada, Spanien, Libanon, Kasakhstan og Venedig.


Bekymring for den tyske synodale vej

I denne måned afleverede en gruppe tyske katolikker tusindvis af underskrifter til pave Frans og udtrykte deres bekymring over den synodale vej i Tyskland. Siden december 2019 har man i Tyskland diskuteret emner som kirkehierarki, cølibat, kirkelige embeder for kvinder og kirkens syn på seksualitet og ægteskab.


Kort opdatering på ugen der gik

I denne uge løftede Vatikanet sløret for mottoet for det næste jubilæumsår, der skal finde sted i 2025. Året vil blive dedikeret til pilgrimsfærd under mottoet: "Pilgrimme i Håb".

Derudover kort:

• Spanske biskoppers Ad Limina besøg. Hvad er et "ad limina-besøg" - Læs her
• Fransk katolsk aktionspublikum
• Pave Frans besøger en pladebutik i Rom


Fred i Kasakhstan

I begyndelsen af året oplevede Kasakhstan de mest voldelige uroligheder siden landet for 30 år siden blev uafhængig af Sovjetunionen. Bølger af protester mod prisstigninger på fossilt gas blev hurtigt til vold, sammenstød med politiet og hærværk.


Familier fra hele verden mødes

Det 10. verdensmøde for familier finder sted i Rom i juni. På grund af Covid19-pandemien vil kun 2000 familier være i stand til at deltage personligt. Rom Stift indgår derfor i partnerskab med medier som EWTN for at gøre mødet interaktivt, hvilket gør det muligt for mange flere familier at engagere sig og drage fordel af denne begivenhed rundt om i verden.

EWTN Vatikanets chef Andreas Thonhauser fortæller og du kan få mere at vide om det store arrangement HER


Tro og rejser: Fra Rom til Amalfi

Der er en smuk og mystisk forbindelse mellem Tro og Rejse.

Det er almindeligt at falde i fælden med at behandle forholdet til Gud som noget strengt æterisk, men i virkeligheden er det meget mere. Vi kan finde ham i en verden af eventyr, klar til at blive udforsket.

I en række rejsevideoer på EWTN Vaticano bringer vi dig til steder med skønhed og tro, der er forbundet med Jesu liv, de hellige, de kristne i dag og hans kirke.

Denne gang tager vi dig til Amalfikysten, en populær destination, der er blevet overset som pilgrimsmål.


Nr. 507 │ Udgivelse 23.01.2022 │ Produktion sluttet 16.01.2022│ Potential Papal Trips in 2022 & Concerns for German Synodal Path │