Europæisk manager af EWTN mødte biskop Kozon

Manager for EWTN i Europa, Iwo Bender, mødte biskop Kozon på bispekontoret i København.

Den 2-3. november besøgte Iwo Bender, som er europæisk manager af verdens største religiøse medienetværk EWTN, den danske katolske biskop Czeslaw Kozon.

Iwo Bender ønskede at præsentere den vision som EWTN har for samarbejdet med de Skandinaviske lande, i første omgang med Danmark, Norge og Sverige.

Samtalen handlede om hvordan EWTN kan være en hjælp til Kirken i Skandinavien, men vil også gerne kende Kirkens "makeup" i Danmark.

Iwo Bender tror på princippet om subsidiaritet. Han tror ikke på, at en stor amerikansk organisation kan diktere hvordan man bør agere. Katolikker i Danmark kender de vigtige emner og hvordan de bør formidles.

Det er samtidigt en enestående mulighed for at forstå Kirkens situation i Danmark. Prøve at finde veje hvor EWTN, som er en global spiller med stor viden, erfaring og mange internationale kontakter, kan bidrage til at Kirken i Danmark kan vokse.

Efter mødet med biskop Czeslaw Kozon medvirkede Iwo Bender i et længere videointerview med KATOLSK LIV. Interviewet bringer vi, når vi har fået monteret danske undertekster.

%d bloggers like this: