En ung finne med arabiske rødder

EMIL ANTON har irakiske rødder og i denne samtale med Clemens Cavallin i serien "Katolske Konversationer" fra EWTN Nordic, hører vi ham fortælle, hvordan mennesker fra forskellige kulturer fik indflydelse på hans udvikling henimod en katolsk overbevisning. Og den protestantiske præst der satte turbo på, ved at give ham en katolsk katekismus ...

Siden blev han doktor i teologi, en polyglot (en der taler mange sprog), jonglør, turistfører og så arbejder han med katolske medier. Emil er blot 35 år gammel.

Han blev polsk gift og Polen og den katolske tro er i det hele taget gået hånd i hånd på hans trosvandring. Hans første pilgrimsrejse gik han som 16-årig fra Krakow til Częstochowa og varede en uge. Her opdagede han for øvrigt skriftemålets nødvendighed.

Malta

Hvordan han endte på Malta sammen med sin polske hustru og hvordan han via sin interesse for apologetik blev doktor i teologi. Glæden over at have fået sin religiøse identitet i rette rækkefølge: Åndelig opvågnen og siden kritisk teologi.

Vi hører om tvivlen der opstod ved katolsk tro, og glæden ved protestantismen, og de økumeniske bestræbelser han arbejder for. Hans hobbyer som turistfører, tryllekunstner, jonglør - som intellektuel. Al dette, og mere, får du i en medrivende videosamtale "I katolske konverstioner" fra EWTN Nordic.

Der har desværre ikke været resurser til at oversætte samtalen fra engelsk, men det kan måske hjælpe at åbne den autogenerede tekst hvis du synes samtalen går hurtigt.

%d bloggers like this: