Uddannelse for det fælles bedste

VIDEO: Indvielse af EWTN Nordic's studio i Stockholm

EWTN (Eternal Word Television Network) er verdens største religiøse medienetværk med hovedsæde i Alabama, USA. Mediekoncernen har nu fået fodfæste i Skandinavien, og det danske medieprojekt - KATOLSK LIV - var inviteret med til åbningen af det nordiske studio i Stockholm lørdag, den 30. maj, under overværelse af biskop og kardinal Anders Arborelius, som velsignede det nye studie. Se det lille videoklip fra indvielsen.

KATOLSK LIV er repræsenteret i dette nye nordiske samarbejde, og i disse dage arbejder vi med at færdiggøre den danske portal på en ny fælles nordisk EWTN platform: EWTN Danmark. Der sidder dygtige folk i Polen og USA som hjælper os i gang med den grafisk smukke og meget dynamiske hjemmeside.

INDHOLDET på den nye danske del af hjemmesiden - EWTN Danmark - vil hovedsageligt blive fra KATOLSK LIV. Vi ønsker at videresende det bedste til vore nordiske brødre og søstre, og for den sags skyld til resten af EWTN's store kontaktflade.

Betyder det at KATOLSK LIV nu bliver "amerikaniseret"? Nej, under hele processen har EWTN's ledelse insisteret på, at de enkelte landes levende tro og kultur præger indholdet på de nationale afsnit af det fælles nordiske projekt.

Biskop Anders velsigner det nye studio.

Det bedste fra to verdener

1. I Danmark får vi det bedste af to verdener. Vi får gratis tilgang til store ressourcer og et teknisk dygtigt personale, der kan hjælpe med at formidle katolsk tro og liv i norden. Vi bliver en aktiv del af et globalt netværk.

2. KATOLSK LIV opretholder egen struktur, uafhængighed og identitet. Også fremover vil vi formidle på egne præmisser, men nu formidler vi blot til et større publikum: Det øvrige Norden og i princippet til resten af EWTN's mange målgrupper.

EWTN's repræsentant i Norden hedder Ulf Silfverling og han sagde bl.a. ved åbningsceremonien:

"Vores mission er ikke blot katekisme. Det er også uddannelse. Vi har historie, kultur, musik, kunst og litteratur. Det er meget mere end hvad folk tror; blot noget religiøst. I virkeligheden er det uddannelse for det fælles bedste".

%d bloggers like this: