Moder Angelica

Moder Mary Angelica af Bebudelsen døde i en alder af 92 år, den 27. marts 2016 efter at have kæmpet i 15 år med eftervirkningerne af et slagtilfælde.

Hun efterlod verdens største religiøse medienetværk, Eternal Word Television Network (EWTN), som i dag sender programmer 24 timer i døgnet til mere end 264 millioner hjem i 144 lande. Ud over radio- og tv-programmer har EWTN en e-handel for religiøse artikler og udgiver bl.a. National Catholic Register og Catholic News Agency.

Barndom og ungdomsår

Mor Angelica blev født Rita Antoinette Rizzo, den 20. april 1923 i en fattig italiensk-amerikansk familie i Canton, Ohio. Allerede som seksårig under depressionen blev hendes liv endnu vanskeligere, da hendes far forlod familien, og forældrene derefter blev skilt. Rita og hendes mor var i en desperat situation. De flyttede fra sted til sted, fattige og sultne og formåede knap at holde sig i live.

Ritas kaldelse begyndte, da hun som teenager blev helbredt for en alvorlig mavesygdom. Hun led af alvorlige mavesmerter, hvilket fik hendes mor til at føre hende til Rhoda Wise, en kvinde i Canton, hvor det blev sagt, at hun var i stand til at helbrede mirakuløst. Wise rådede Rita til at udføre en såkaldt novena til Sankt Thérèse af Jesusbarnet. Efter at have tilbragt ni dage i bøn blev Rita helt fri for sine sygdom.

Rita opfattede det som, at Gud havde udført et mirakel, og i hendes vanskelige situation var det et tegn på, at Gud var interesseret i hende, at han elskede hende. Ritas tørst efter Gud var blevet vækket, og hun ville således give sig selv fuldstændigt til Jesus, hvilket hun også gjorde.

Den 15. august 1944, i en alder af 21 år, indtrådte Rita i den katolske orden, der i Cleveland blev kendt som "The Poor Clares of Perpetual Adoration" (De fattige klarisser af den evige tilbedelse) og modtog ordensnavnet: Søster Maria Angelica af Bebudelsen.

Et løfte til Gud

I 1946 blev søster Angelica udset som en af ​​grundlæggerne til et nyt kloster, St. Clare, i hendes hjemby Canton, Ohio, men nogle år efter indtraf en begivenhed, som førte hende videre.

En dag i 1950'erne var det hendes arbejde at skrubbe alle etagerne i det nye kloster. Pludselig mistede hun kontrollen med den elektriske skrubber, gled i sæbevandet og blev kastet med ryggen mod muren.

To år senere var skaden forværret til det punkt, hvor søster Mary Angelica dårligt kunne udføre sine opgaver. Hun blev indlagt på et hospital og måtte opereres. Fik at vide, at risikoen for, at hun aldrig ville kunne gå igen var 50%.

Der gik panik i hende og hun lavede en aftale med Gud. Hun lovede, at hvis Han ville lade hende gå igen, ville hun bygge et kloster for ham i Syden. Kort efter, da hun præsenterede sit ønske for abbedissen, kom moder Veronica, som var søster Mary Angelicas novicemester ved Cleveland-klosteret, med en idé.

Moder Veronica sendte to breve samme dag. Det første sendte hun i en medsøsters navn, Maria af Korset, til biskoppen af ​​Saint Cloud, Minnesota. Det andet i søster Mary Angelicas navn, og det blev sendt til ærkebiskop Thomas Toolen i Birmingham, Alabama. Den første af de to nonner, der modtog et positivt svar fra en af biskopperne, fik lov til at fortsætte med med ønsket om grundlæggelsen af klosteret. Ærkebiskop Toolen svarede først.

Den 3. februar 1961 gav "Den hellige Stol" (Vatikanet) søster Mary Angelica tilladelse til at grundlægge klosteret i Alabama, Vor Frue af Englenes kloster, i Irondale, Alabama. På det tidspunkt var antallet af katolikker i regionen kun to procent.

EWTN

En af moder Angelicas måder at evangelisere på var at skrive små bøger, der blev stadigt mere populære. Klosteret stillede derfor en trykpresse til rådighed til fremstillingen og distribuerede hendes bøger over hele verden. Hun modtog også anmodninger om at holde foredrag mange forskellige steder og var vært i radioprogram. Mod slutningen af ​​1970'erne blev hendes filmede foredrag udsendt hos bl.a. Christian Broadcasting Network. Det var på det tidspunkt hun besluttede at oprette et tv-studie i klostrets garage og starte sin egen katolske tv-kanal. Den 15. august 1981 blev den første udsendelse sendt. Hun havde også sit eget show, Mother Angelica Live, som hun afholdt indtil 2001, da hendes helbred blev forværret.

EWTN er 100% finansieret ved donationer og er et eksempel på, hvordan en persons samarbejde med nåde kan udrette stort.

Hvis du vil læse mere om Moder Angelica, så læs New York Times bestseller, Mother Angelica: The Remarkable Story of a Nun, Her Nerve, and a Network of Miracles skrevet af Raymond Arroyo, der er vært på programmet The World Over på EWTN.

Åndelig arv

Moder Angelicas orden "De fattige klarisser af den evige tilbedelse" som begyndte med fem nonner i Irondale, flyttede til et kloster i Hanceville, Alabama, hvor antallet af nonner steg så meget, at nye klostre kunne etableres i Texas og Arizona.

I november 2015 blev Hanceville-kommunitetet udvidet med ankomsten af ​​nonner fra St. Louis. Joseph Adoration Monastery i Charlotte, North Carolina, der sluttede sig til Our Lady of the Angels, under ledelse af Moder Dolores Marie.

KATOLSK LIV er glade for at være en del af Moder Angelica's projekt.