KATOLSK STREAMING: Livets Evangelium

KATOLSK LIV har mødt redaktør af "Katolsk Magasin", Torben Riis, til en samtale om rundskrivelsen “Livets Evangelium”, som pave Johannes Paul 2. udgav for 25 år siden.

Omtalen af encyklikaen nåede forsiden af det internationale nyhedsmagasinet "Newsweek" og var på udgivelsestidspunktet et af den vestlige verdens mest omdiskuterede religiøse skrifter.

Rundskrivelsen henvender sig til biskopper, præster og diakoner, ordensfolk og lægfolk og til alle mennesker af god vilje om det menneskelige livs værdi og ukrænkelighed.

Samtalen fandt sted i familiens hjem i Lundby på Sydsjælland, som optakt til den forestående julehøjtid.

Foruden rundskrivelsen "Livets Evangelium" taler vi om meget andet. En vestlig kultur, et dansk samfund, der er blevet mere og mere intolerant over for mennesker med holdninger andre end flertallet. En politisk udvikling der handler om tolerancens intolerance.

Vi taler om kærlighedsbegrebet, om den katolske pligt til at formidle troen på Kristus og modet til at deltage i samfundslivet som konsekvens af denne tro.

Norsk udgave af Livets Evangelium

Der arbejdes på en nyoversættelse af "Livets Evangelium" til dansk og indtil den foreligger, kan du læse den norske udgave - HER

Dansk udgave af Livets Evangelium

Livets Evangelium udkom i en dansk udgave på Ansgarstiftelsens Forlag i 1998