Efterår på medieprojektet KATOLSK LIV

Priorinde Anna Mirijam Kaschner og søster Mikaela Hechinger uddeler nardusolie i Vedbæk Kirke

KATOLSK LIV vil vi i de kommende måneder, foruden temaet "Tro og Fornuft" som skydes i luften med et videointerview senere i denne måned med professor og astrofysiker Johan Peter Fynbo fra Niels Bohr Institutet, også beskæftige os en del med nonner som er tilknyttet katolske ordner i Danmark.

Vi vil foruden en fotoserie med fire katolske klostre i Nordsjælland, hvor vi viser klostrenes skønhed, forsøge at få en videosamtale i stand med lederen af Sankt Josephs Søstrenes kommunitet "Stella Matutina". Søster Susanne Hoyos leder et kommunitet og et retrætecenter som har opnået stor søgning på tværs af trosretninger.

Og så har vi fået tilladelse til at bringe en omfattende præsentation af "Benediktinerinderne af den Hellige Lioba", som var de første benediktinerinder i Danmark. De bor i klosteret "Sankt Lioba Kloster" på Frederiksberg, hvor den tilknyttede katolske præst Jesper Fich denne sommer har været sognepræst i 25 år. Ham taler vi også med i en kommende videosamtale på KATOLSK LIV.

Men nu handler KATOLSK LIV ikke udelukkende om videnskabsmænd, nonner og præster. Derfor møder vi også to lægkvinder der har været med hele vejen i det katolske Danmark en stor del af forrige århundrede. De hedder Gertrud Messerschmidt og Eva Maria Reiter.

Men der skal også være noget for de unge. Derfor taler vi med Morten der arbejder som lastbilchauffør. Han forsøger at holde hovedet klart og hjertet åbent for et muligt kald som katolsk præst. Og så er han glad for den ekstraordinære messe og tidebøn på latin. KATOLSK LIV tager en snak med ham i løbet af efteråret.

Fotografierne

Øverst foto fra en økumenisk pilgrimsvandring fra Vedbæk Kirke til Høsterkøb Kirke i 2018. Priorinde Anna Mirijam Kastner fra den katolske orden "Søstre af det dyrebare blod" som har til huse i Holte, og søster Mikaela Hechinger fra den ovennævnte katolske orden "Benediktinerinderne af den hellige Lioba" uddeler nardusolie til vandrende medborgere i Vedbæk Kirke - som dengang havde en pragtfuld økumenisk vandring, som det vist fremgår af nedenstående foto ...

Det er på KATOLSK LIV det sker ...

 

%d bloggers like this: