At bede Rosenkrans

Blandt ikke-katolikker er det en udbredt opfattelse at “Rosenkransen” er en primitiv bøn, som enfoldige sjæle muligvis finder glæde ved, men som ikke passer til mennesker med en oplyst tro.

Læs mere

Helligånden

Pinsen står for døren og pinse og Helligånd hører sammen, som Fader, Søn og Helligånd i det kristne begreb om Gud. Som optakt til pinsen, har KATOLSK LIV haft en videosamtale om Helligånden, med monsignor Lars Messerschmidt i hans hjem i København.

Læs mere

Pinsemeditation – Hvem er du?

Edith Stein var en tysk-jødisk filosof. Hun dimitterede i 1916 under Edmund Husserl med en afhandling om empati. I 1922 omvendte hun sig til katolicismen og blev døbt.
I 1942 blev hun arresteret og sendt til gaskammeret i Auschwitz. I 1987 blev hun helgenkåret.

Læs mere

Frivillig i CARITAS Danmark

Stine Riegels Læsøe er 60 år og blev katolik som 30-årig. Hun er lykkelig gift med en from ateist, og fortæller til KATOLSK LIV, at det er “… sjovere at være gift med en from ateist end en skinhellig kristen”

Læs mere

Kristen i dag – kun hvis man har mod til martyriet

Pastor Lars Messerschmidt omtalte alle tre tekster i sin prædiken i dag, den 18. oktober 2020 under morgenmessen på Vor Frue Kloster i Høsterkøb og sagde bl.a.: Erfaringen viser, bare tag Danmark, at staten har overtaget Kirken, og bestemmer dybt ind i hvad Kirken skal lave og ikke lave.

Læs mere

Egoisme, kærlighed, kontemplation

“Således bygger ægte kærlighed mellem to mennesker heller ikke på den glæde, de har af hinanden, men på personsforholdet mellem dem dvs. på det at lære hinanden stadig bedre at kende og således få mulighed for at give sig stadig mere til hinanden.

Læs mere

Vor relation til Gud skal være den rigtige

Jesus kom som læge for at helbrede de syge og ikke de raske, sagde præst Lars Messerschmidt under morgenprædikenen på Vor Frue Kloster i Høsterkøb. Det skal forståes åndeligt; vores relation til Gud skal være den rigtige.
Læsning: Esajas bog kap. 58, vers 9b-14 og Evangeliet: Lukas kap. 5, vers 27-32

Læs mere

Visdom & Magt

Der er fælles træk i dagens to læsninger. I læsningen fra 1. Kongebog gør Gud Salomo til hyrde. Salomo er ung og uerfaren og egentlig ikke egnet til at være hyrde for så stort et folk som Israel var på det tidspunkt.

Læs mere

Vi skal se fremad

En god og rig fortid er godt at tage med ind i fremtiden, sagde biskop Czeslaw Kozon under sin prædiken, særligt henvendt til søster Gertrud der fornyede sine klsoterløfter på dagen hvor hun i 60 år har været benediktinernonne på Vor Frue Kloster i Høsterkøb.

Læs mere

Ungdomspræst Kasper Baadsgaard

Kasper Baadsgaard sagde bl.a.: Folk tænker tit, og måske med rette, lidt skidt om os katolikker; at vi er nogle mærkelige nogle, som lukker sig om sig selv, nogle lukker sig ligefrem inde frivilligt.

Læs mere

Lykkeligt det folk

Præst Paul Marx, O.M.I. prædikede på Vor Frue Kloster søndag, den 11. august 2019 over dagens læsninger fra Visdommes bog 18,6-9, Hebræerbrevet kapitel 11 og Lukas evangeliet kapitel 12.

Læs mere

Bønnens vej

Wilfrid Stinissen er katolsk præst og karmelitermunk. Han har ledet talrige retræter og kurser i kristen meditation og disse podcast om “Indre bøn” giver han sin rige erfaring videre som søgt åndelig vejleder. Den indre bøn beskrives som en vej, og læseren føres gennem bønnens forskellige stadier helt frem til kontemplationen , som er hvile i Gud.

Læs mere

Djævelen

Denne podcast, med den evangelisk-lutherske sognepræst Sørine Gotfredsen, handler om hvordan kimen til den rene ondskab findes i os alle og hvordan den kan udvikle sig i fuld flor ved figurer som den norske massemorder Anders Breivik og Adolf Hitler.

Læs mere