At bede Rosenkrans

Blandt ikke-katolikker er det en udbredt opfattelse at “Rosenkransen” er en primitiv bøn, som enfoldige sjæle muligvis finder glæde ved, men som ikke passer til mennesker med en oplyst tro.

Læs mere

Helligånden

Pinsen står for døren og pinse og Helligånd hører sammen, som Fader, Søn og Helligånd i det kristne begreb om Gud. Som optakt til pinsen, har KATOLSK LIV haft en videosamtale om Helligånden, med monsignor Lars Messerschmidt i hans hjem i København.

Læs mere

Pinsemeditation – Hvem er du?

Edith Stein var en tysk-jødisk filosof. Hun dimitterede i 1916 under Edmund Husserl med en afhandling om empati. I 1922 omvendte hun sig til katolicismen og blev døbt.
I 1942 blev hun arresteret og sendt til gaskammeret i Auschwitz. I 1987 blev hun helgenkåret.

Læs mere

Frivillig i CARITAS Danmark

Stine Riegels Læsøe er 60 år og blev katolik som 30-årig. Hun er lykkelig gift med en from ateist, og fortæller til KATOLSK LIV, at det er “… sjovere at være gift med en from ateist end en skinhellig kristen”

Læs mere

Tillid

Mother Mary Angelica of the Annunciation, PCPA, også kendt som Mother Angelica, var en amerikansk romersk-katolsk fattig Clare-nonne, der var

Læs mere

Kristen i dag – kun hvis man har mod til martyriet

Pastor Lars Messerschmidt omtalte alle tre tekster i sin prædiken i dag, den 18. oktober 2020 under morgenmessen på Vor Frue Kloster i Høsterkøb og sagde bl.a.: Erfaringen viser, bare tag Danmark, at staten har overtaget Kirken, og bestemmer dybt ind i hvad Kirken skal lave og ikke lave.

Læs mere

Egoisme, kærlighed, kontemplation

“Således bygger ægte kærlighed mellem to mennesker heller ikke på den glæde, de har af hinanden, men på personsforholdet mellem dem dvs. på det at lære hinanden stadig bedre at kende og således få mulighed for at give sig stadig mere til hinanden.

Læs mere

Vor relation til Gud skal være den rigtige

Jesus kom som læge for at helbrede de syge og ikke de raske, sagde præst Lars Messerschmidt under morgenprædikenen på Vor Frue Kloster i Høsterkøb. Det skal forståes åndeligt; vores relation til Gud skal være den rigtige.
Læsning: Esajas bog kap. 58, vers 9b-14 og Evangeliet: Lukas kap. 5, vers 27-32

Læs mere

Visdom & Magt

Der er fælles træk i dagens to læsninger. I læsningen fra 1. Kongebog gør Gud Salomo til hyrde. Salomo er ung og uerfaren og egentlig ikke egnet til at være hyrde for så stort et folk som Israel var på det tidspunkt.

Læs mere