“March for Livet og Familien” – tiltrak 10.000

Under mottoet “Jeg lover dig” gik anslået 10.000 mennesker gennem gaderne i Polens hovedstad søndag den 18. september for at deltage i Den Nationale March for Livet og Familien. ”Lignende marcher arrangeres gennem hele året i 150 byer i Polen og samler flere hundrede tusinde mennesker,” siger Pawel Ozdoba, formand for Center for Liv og Familie, som var ansvarlig for at organisere marchen, til CNA.

Læs mere

Festival Pro Musica Arte Sacra

VATICANO 21. AUGUST 2022 │Tag med denne uges Vaticano på en koncertrejse og hør kirkemusik af store komponister i de største kirker. Rejsen går først til Barcelona, hvor Wiener Filharmonikerne åbner den 20. “International Sacred Music and Art Festival” med to store kunstnere som hovedpersoner: Musikken er den 4. symfoni af den postromantiske østrigske komponist Bruckner. Omgivelserne kan vi takke den modernistiske catalanske arkitekt Antoni Gaudi for i hans mesterværk, basilikaen “Sagrada Familia” i Barcelona, som mange kender fra turistbesøg, men som her kan opleves som koncertrum.

Læs mere

Jomfru Marias sande ansigt

VATICANO 14. AUGUST 2022 │ I denne uge undersøger Vaticano de forskellige måder, som kunstnere har fremstillet Jomfru Maria på i historiens løb. Billeder af Vor Frue afspejler forskellige kulturer, etniciteter og nationaliteter, men alle søger de at fremstille den samme historiske person, Maria, Jesu mor. I modsætning til Maria er Jesus gennem historien blevet afbildet med nogenlunde samme ansigtstræk. Ugens Vaticano vil undersøge, hvordan det kan være, at hun stadig fremstilles med så forskellige træk. Selv i de forskellige åbenbaringer, vi kender til, ser hun forskellig ud. Hvordan er hendes sande ansigt?

Læs mere

I erindringens lys – Vatikanets arkiver

VATICANO 7. AUGUST 2022 │ VATIKANETS ARKIVER – Når man tænker på Vatikanets arkiver i Rom, ser man måske for sig et mørkt trist sted placeret under byen langt fra alt og alle. Eller vi tænker på arkivet som et hemmeligt sted med gemte og forbudte dokumenter, om Kirkens og endda pavernes synder. Men som det fremgår af denne uges VATICANO er der ingen hemmeligheder. Jo, der er også snavset vasketøj og enhver, der ønsker at opdage sandheden er velkommen.

Læs mere